Кои сме ние

Българско либертарианско общество е организация, формално основана от Стоян Панчев през 2014-та година, наследник на студентските либертариански клубове от Софийски университет и УНСС.

Обществото е базирано на фундаменталните принципи на либертарианството (хиперлинк) и работи за популяризиране идеите на свободата сред повече българи, както и за извоюване обратно на вече отнетите ни от държавата базови свободи – себепритежание, неприкосновеност и свободна размяна (капитализъм).

Участието в обществото се осъществява чрез ежегодно дарение към организацията, което наричаме членски внос. С него БЛО финансира и организира образователни събития като лекции, семинари, конференции, дебати, както и мащабни инициативи по ключови за България политически и икономически каузи.

Към организацията са прикрепени и различни нишови каузи, клубове, вътрешни групи като например:
Експертния ни клуб за икономика и политика (ЕКИП)
Организацията ни за преосмисляне на наркозаконите в страната (Liberty 420)
Студентските клубове към СУ и УНСС

Освен битката ни за популяризиране идеите на свободата, БЛО е активна страна и в интегрирането на неговите членове в своеобразно общество. Членовете ни са в постоянна комуникация както с ръководството на организацията, така и помежду, като за целта са обособени специални ексклузивни комуникационни канали по електронна поща, чат и различни социални мрежи. Целта ни е, борейки се за повече свобода в България, постепенно да създаваме и общност от активни личности, базирана на либертарианските принципи за автономия, свободна размяна и взаимопомощ. Стремим се заедно да посрещаме паметни дати и празници, заедно да правим барбекюта и пикници, да се събираме на филмови прожекции и клубове по интереси.

Често се допитваме до членовете ни за мнението им по различни въпроси, свързани с програмата ни за събития, приоритетите ни за активизъм и живота на обществото като цяло. Принципът при тези гласувания е смесица между пазарен и демократичен – членовете с по-високи дарения или повече активна работа по каузите имат повече тежест при гласуването.

Членствата са както следва:
Студентско членство: 60 лева за година
Сребърно членство: 120 лева на година (с включена метална членска карта)
Златно членство: 200 лева на година (с включена метална членска карта)

Всяко едно от членствата гарантира безплатен достъп до всички събития на организацията. По-скъпото членство гарантира повече предимства при участие във взимане на решения и по-големи отстъпки за различни артикули (членски карти, книги, облекло, знамена и др.) Преди всичко обаче членството е дарение за развитието на идеите на либертарианството. Повече членове на БЛО означава повече образователни инициативи и по-интензивна битка за отстояването на нашите принципи пред властта.

Включи се