Loading Events
This event has passed.

Jazz&Mises : Рожден ден на Лудвиг фон Мизес и джаз концерт на Деан Запрянов

гр. Пловдвив, Bee Bop Cafe

29.09.2014 г.

На 29 Септември 2014 г. се навършиха 133 години от рождението на великия икономист Лудвиг фон Мизес. По случай празника, Либертарианският клуб Пловдив и Икономическа библиотека Пловдив проведоха съвместното събитие : Jazz & Mises .

Срещата се проведе в джаз клуб : Bee Bop , като идеята на това събитие беше да почетем Мизес съвмесно с джаз музика и по този начин да разпространим идеите на свободата, чрез най-свободната музика заедно с най-свободните философски и икономически идеи.

Рожденият ден започна с джаз пиеси и импровизации от Деан Запрянов на пианото, а малко по-късно започнаха и импровизациите върху идеите и творчеството на Лудвиг фон Мизес, като Деан Запрянов, Весислав Илиев , Георги Стоев и накрая Красен Станчев представиха своите лекции за творчеството на Мизес. Красен Станчев представи една книга (и как се е сдобил с нея) за живота на Мизес, която е лично подписана от жената на Мизес и подарена на дъщеря си. (доведената дъщеря на Мизес). На събитието присъстваха около 30 човека, които останаха очаровани от идеите, творчеството и личността на Лудвиг фон Мизес, както и от музиката, която имаха възможност да слушат на живо.

Можете да чуете пълен аудио запис от събитието Jazz & Mises: ТУК

Галерия със снимки можете да намерите; ТУК

Go to Top