Loading Events
This event has passed.

ESFL Regional Conference Sofia 2014

18.10.2014 г.

гр. София, Metropolitan Hotel

а втора поредна година на 18 октомври в София се проведе втората регионалната конференция на European Students for Liberty в България. Домакин на събитието бе Българско либертарианско общество.

Един необикновен ден, в който се събраха повече от 220 посетители, за да чуят лекциите на доказани професионалисти и либертариански мислители, да дискутират вълнуващите ги теми, да се насладят на приятната атмосфера, да научат повече за либертарианското движение у нас и по света и не на последно място да станат част от едно събитие, носещо голям емоционален заряд и надежда за по-добро и свободно бъдеще.

Тази година лекциите се проведоха в две зали, паралелно на български и на английски език, като посетителите имаха възможност да избират между предпочитана тема и лектор. Думите са излишни на фона на позитивните впечатления, споделени от присъстващи гости на лекциите на Майкъл Танер (старши научен сътрудник в Cato Institute), Кузман Илиев (съосновател на Brain Workshop Institute и водещ на предаването „Boom&Bust”), Кристиан Мишел (президент на Libertarian International и директор на International Society for Individual Liberty), Георги Стоев (управляващ съдружник на Industry Watch), Стефан Колев (професор по икономика в West Saxon University of Applied Sciences и управляващ директор на Wilhelm Röpke Institute в Германия), Владимир Сиркаров (съосновател на Brain Workshop Institute и водещ на предаването „Boom&Bust”), Даниел Кадик (регионален директор на Фондация „Фридрих Науман“), Калин Манолов (председател на Института за свободен капитализъм „Атлас“). Кулминацията на събитието бе и специалното участие на един от най-изявените либертариански мислители и учени Том Палмър (изпълнителен вицепрезидент по международните програми на Atlas network).

Интересът към конференцията бе повече от очевиден при наличието на почти двойно по-големия брой посетители спрямо предходната година, пълните зали с интелигенти и млади хора, заредени с идеи и желание да променят света около себе. Те получиха полезна информация, ценни съвети и отговори на много свои въпроси.

Редица изненади БЛО бе подготвило специално за своите членове и всички гости. Стикери, значки, списания, тениски с емблематичния надпис „Peace, love and liberty”, както и специалните издания на SFL и Atlas Network „Why liberty” и най-новата книга „Peace, love and liberty”, редактирани от Том Палмър, върху чиято заглавна страница самият той раздаваше автографи. На вниманието на всички приятели на свободата Liberty 420 за пореден път очарова своите почитатели с уникални тениски, носещи посланието „End the Drug War”, интересни химикалки с кратка история за процеса на легализация на наркотиците в Португалия, значки и много други. Гостите на събитието имаха възможност да научат повече за огранизацията, членството в нея и проектите на БЛО, в частност и за Liberty 420.

Най-голямото либертарианско събитие събра на едно място различни хора, споделящи идеите за индивидуалната свобода, пазарната икономика и свободната размяна. Конференция на ESFL в България се е превърнала в традиция и символично място за среща на все повече либертарианци.

Галерии със снимки може да намерите:

ТУК и ТУК

Go to Top