Loading Events
This event has passed.

Лекция на Владимир Каролев в СУ: “Каква трябва да е икономическата политика на България”

гр. София, Ректорат СУ

02.12.2014 г.

Владимир Каролев е един от най-популярните защитници на икономическата свобода в България и не се свени да изразява публично позициите си. Точно затова Либертарианският клуб към Софийски университет го покани в новото му качество като съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, за да разкаже какви съвети ще предложи за по-бързо развитие на икономиката у нас.

Събитието се проведе в „Огледалната зала“ на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на 02 декември 2014 г. Предвиденото място се оказа недостатъчно за повече от 120 души, които бяха дошли да чуят позицията на г-н Каролев.

По време на изложението си той говори за позицията на България в редица икономически класации и индекси и наблегна на очевидната истина, че световни специалисти вече са разписали част от слабите страни на българската икономическа регулация и с лекота можем да се водим от тях, за да правим нужните реформи у нас.

Г-н Каролев наблегна на слабите ни позиции що се отнася до върховенство на закона и защитна на частната собственост,  на високите квази-данъци, наричани от държавата „осигуровки“, както и прекомерната регулация в много сектори от стопанството.

Галерия със снимки от срещата можете да намерите ТУК

Видео то лекцията можете на намерите ТУК

Go to Top