Каузата ни за легализация на наркотиците Liberty420 пося зрънцето на свободата и в меката на прохибицията Благоевград.  По покана на Икономическият глуб към Американския университет ,председателят на Българско либертарианско общество Стоян Панчев се срещна със студентите, за да им разкаже за икономическите предизвикателства при легализацията на канабиса.

Въпреки голямата конкуренция, събитието привлече доста хора и пространството в библиотека Паница се оказа тясно за желаещите да посетят лекцията. Стоян мина през основните проблеми точки на прохибицията и начерта перспективите при евентуална легализация.

 

Събитието беше емблематично, защото е първо такова в Благоевград, а самият град има своето място на картата на прохибицията в България. Именно в него се помещава най-големия застъпник на вкарването на хора в затвора за цигара трева – Теменужка Любенова. Освен това от там е бизнеса и на нейната приближена, секретаря на Националния съвет по наркотични вещества Светлана Йорданова. Известен факт е, че Благоевградска област е най-големия производител на канабис в региона. Слочаеност?! Не мислим… 😉

Благодарим на Икономическия клуб и студентите от Американския университет за топлото посрещане! 🙂

Можете да разгледате слайдовете на презентацията от тук.