Най-важната структура в рамките на Българско либертарианско общество е неговия Управителен борд. Това е отборът, който се занимава изключително със задачата to get the job done. За трета поредна година именно върху него се стоварва цялата тежест от множеството проекти, с които се занимаваме. 25 и 26-ти юни бяха двата дни, в които заседавахме и разпределихме задачите за бъдещия сезон.

Част от нещата, които обсъдихме, бяха успехите на проектите ни от миналия сезон – Свобода за конопа, #ВотБезХомот, най-успешното издание на Students For Liberty Regional Conference досега, първата ни “Черна книга на правителственото разхищение”. За следващата година си пожелахме да сме по-успешни в убеждаващата комуникация към държавата, по-активни в университетите и образователните инициативи, по-отдадени към изработването на продукти и услуги за нашите членове.

Всяка година по това време отваряме Борда за новите му членове и се разделяме с хората, които се отдават на други занимания. Това е изключително важен процес, за да можем да гарантираме постоянния приток на качествен човешки капитал в изпълнителния ни орган. Селекцията винаги е тежка и сериозна. Всеки кандидат трябва да премине серия от филтрации като първоначално подаване на формуляри, интервюта с по-старите членове и сериозни обсъждания на кандидатурата…но бъдеш ли приет, трябва да знаеш, че влизаш в A Team-а на либертарианството. Определено можем да твърдим, че в момента БЛО е притегателен център на изключителни личности и професионалисти от възрастовата група 18-36. Няма друго НПО, което да може да се похвали с човешки капитал и потенциал за развитие като нашето.

С такива хора, резултатите ни не са изненада. Всяка година либертарианското общество увеличава значително броя и качеството на събитията, които организира, удвоява медийния интерес към себе си, задълбочава влиянието си към актуални политически теми, гради отношения, с които да развива идеята за свободата вбъдеще. Всичко това се дължи именно на неуморния труд на Борда.

Маршове, дискусии, дебати, бирени срещи, отворени сцени, семинари, конференции, участия по телевизии, радиа, вестници, пресконференции, протести, подкасти, анализи…нищо от изброените нямаше да се случи ако зад него не заставаха по няколко високо мотивирани членове на Борда, които поемеха отговорността работата да се свърши до край и качествено. Страст, ноу-хау, взаимопомощ, отдаденост и вярва в правия път…това са причините за нашия успех.

На добър час, Емил, Иван, Стоян, Дичо, Велин, Христо, Васко, Иво, Аркади, Георги, Мария, Цецо, Пламен, Деян, Силвия, Ива, Любо, Петър, Калоян!

Да се поздравим с Борд 3.0!