За втори път правителството не успя да задължи свободните хора да ходят до урните и да харесват насила свои представители. На 23.02.2017-та стана ясно, че Конституционният съд е отменил санкциите, свързани с негласуване като противоречащи на Конституцията и по-точно частта й, която дефинира гласуването като изрично право, а не задължение.

Тази победа е за всички Вас, приятели на свободата, които качихте своите постери, участвахте в протестите ни по темата, телевизионните предавания, публикувахте в социалните мрежи с хаштаг #ВотБезХомот. Шумът, който вдигнахме всички заедно, е причината за днешната победа.

Това, което следва е Българско либертарианско общество да сезираме омбудсмана Мая Манолова и чрез нея отново да накараме Конституционния съд да обяви като незаконна и другата точка от изборния кодекс, която все още дефинира гласуването като задължение.

От Българско либертарианско общество заявяваме, че никога няма да изоставим тази тема и ще бдим за всякакви опити свободата ни да харесваме и не харесваме политическата класа да се превърне в бреме и робски хомот.

#ВотБезХомот до пълна победа!