От 27 юли до 2 август 2014 г. в гр.Банско се проведе летен семинар “Europe & Liberty”, в който представители на Българското либертарианско общество имаха удоволствието да участват. Семинарът се организира от Института за пазарна икономика, Института за икономически изследвания – Европа (IES – Europe) и Фондация за свободата „Фридрих Науман” (FNF).

В продължение на една седмица участниците (35 студенти от 10 страни) имаха възможност да чуят лекции (събитието се проведе изцяло на английски език), включващи широк набор области на познание – история, икономика, политология, право и екология през погледа на класическия либерализъм и Австийската икономическа школа. След края на всяка лекция в подготовка по групи се формулираха въпроси за дискусия, което значително допринесе за по-доброто разбиране на идеите и най-вече правилното им приложение.

Лекторите Пиер Гарело (IES-Europe), Даниел Кадик (FNF), Майрън Ебел (CEI), Марк Пален (University of Exeter), Красен Станчев и Петър Ганев от ИПИ от своя страна, отговаряха на множество въпроси от участниците дори и след предвиденото време.

На срещата имаше и солидно присъствие на Българското либертарианско общество, включващо членовете на борда Мария Неева, Адриан Николов и Даниел Василев. Там беше и настоящият председател на БЛО – Стоян Панчев.

Получаването на нови знания и обогатяването на старите през тази една седмица, разбира се, бе съпроводено и от създаването на добри приятелства и много забавление. Благодарим на ИПИ, IES и Фондация за свободата „Фридрих Науман” за перфектната организация и шанса да срещнем нови приятели на свободата.