Само в рамките на един ден забелязахме на два пъти неправомерно използване на името на Българско либертарианско общество в различни документи.

Първо – някой решил да ни сложи в списък с организации, които са привърженици на Истанбулската конвенция.

Второ – друг е поставил логото ни и е подписал като БЛО текст, призоваващ за оставката на  директора на Централния софийски затвор.

Aко в първия случай можем да допуснем, че става дума за препокриване на имената на Експертния ни клуб за икономика и политика с някоя друга организация ЕКИП, то във втората ситуация става дума за умишлено използване на логото и името ни.

Искаме да уверим членовете и симпатизантите на Българско либертарианско общество, че нямаме нищо общо и с двата документа.

Когато излизат становища, призиви, подкрепи, протестни ноти и каквито и да са други послания от Българско либертарианско общество, това се случва САМО от официалните за това канали на организацията като сайт, страница във Facebook и/или носят подпис и печат от организацията. Като организация не се занимаваме с нито една от двете засегнати теми. Очевидно някой иска да ни ангажира в тях, но не по правилния начин.

Волното използване на нашето лого и име идва от хора, които се опитват да скрият собствените си действия зад най-голямата организация в името на свободата в България.

Ако авторът на втория документ желае да ангажира организацията ни с него, пъро трябва да излезе наяве с името си, да си плати членския внос към БЛО, да запознае органите с идеята си и да потърси подкрепа по почтения за това начин. В други сценарии, схеми, задкулисни сделки и подмолни анонимни акциики ние не участваме.

Измамници много – оригиналът е само един!