Абонирайте се за нашия бюлетин
БЛО ще "дебне" депутатите за споделеното пътуване

Днес Българско либертарианско общество внесе своето становище в Парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения относно готвените забрани за споделеното пътуване.

След като именно нашата организация забеляза назряващия проблем и сигнализира със специална пресконференция за наглото погазване на свободи, станахме свидетели на няколко изявления на представители на законодателя и комисията по транспорт, че тази забрана няма да се случи.

Това, което наблюдаваме, е нагло демонстриране на зависимост между държавата и браншовата организация на автобусните превозвачи, които, вместо да се тормозят как да предлагат по-добър и конкурентен продукт, решиха да изпозлват репресивния апарат и да си разчистят сметките с новите технологии.

Наблюдаваме същата опасна тенденция, която ни извади по улиците в подкрепа на отстранения от пазара Uber - новите технологии пречат на старите бизнеси и те от своя страна правят всичко възможно да спрат прогреса в името на тяхната незаслужена печалба...и това се случва винаги, когато имаш голяма, бюрократична държава, разполагаща с ресурси и правомощия да фаворизира едни играчи и репресира други.

От Българско либертарианско общество поемаме ангажимента да следим изкъсо дали думите на народните представители ще се превърнат в дела или ще си останат просто димка и замазване на положението.

...и когато Комисията разглежда този въпрос ще бъдем там.

Други