Абонирайте се за нашия бюлетин
Дебат за социалната държава: Волгин срещу Ганев

На девети декември в клуб „Студио 5“ се проведе вторият публичен дебат, организиран от Българското либертарианско общество. Темата на сблъсъка беше „За и против социалната държава“, а един срещу друг в обсъждането ѝ се изправиха Петър Ганев и Петър Волгин.
 

Петър Ганев е старши икономист в Института за пазарна икономика и популярен анализатор с множество участия и статии в различни медии. Интересите му са в областта на икономическата и данъчната политика, свободната конкуренция и теорията на предприемачеството, съответно неговите аргументи бяха против социалната държава.
 

Противополжната позиция защитаваше Петър Волгин - изестен български журналист и писател, водещ на предването "Деконструкция" по Българското национално радио. Волгин разглежда най-често темите за социалното неравенство, последствията от капитализма върху обществото и социалната справедливост.
 

Събитието беше структурирано в две части – в първата част двамата дебатиращи имаха възможност да изложат основната си теза  и да отговорят на въпросите, задавани от модератора. Във втората част въпросите бяха задавани от публиката. 

Снимки от събитието може да намерите ТУК

Видео от дебата ТУК

Други