Абонирайте се за нашия бюлетин

Клубове

Либертариански клуб към УНСС е най-старият основан в България през Април 2012 г. от малка група студенти в Университета за национално и световно стопанство и вече завършили почитатели на идеите на свободата с първи председател Димитър Вучев. В момента е най-развитият клуб в мрежата на БЛО като допълнителна информация можете да намерите на Facebook и блог страниците.

 

 

 

Либертариански клуб към СУ – второто студентско либертарианско дружество в София е основано в края на 2012 г. от Георги Драганов. Клубът прави сбирките си главно в Ректората на най-старото висше училище в България.  Можете да видите повече за инициативите на Facebook страницата.

 

 

 

Клуб за свободна икономика – ИУ Варна – първата либератаринаска група на българското Черноморие е създадена през 2013 г. с голямото желание на Силвия Янакиева и помощта асистента от ИУ Варна Искрен Пенчев. Клубът организира седмични срещи, на които се обсъждат теми от икономиката, политиката и др. За контакт – Facebook групата на КСИ – Варна.то аницатае повече за инициативите на лавно в Ректората на най-старото висше училище в България.  идеите на свободата.

 

 

Students For Liberty AUBG – Най-новото и най-международно попъление в мрежата на БЛО е клубът, основан в Американския университет в Благоевград, който започва активна дейност през 2014 г. Заради специфичния си характер има най-тясни връзки с мрежата на Students For Liberty (в която членуват и част от останалите български дружества). Председател на клуба е Алишер Халмурад, който е и Local Coordinator за European Students For Liberty.

 

 

Габровски либертариански клуб – най-борбеният клуб в нашата мрежа е основан през 2013 година от ученика в Априловската гимназия – Антослав Илиев. Антослав се е нагърбил с тежката задача да разпространява идеите на либертарианството в малък и застаряващ град, което е изключително тежка, но благородна задача.

 

Пловдивски либертариански клуб – основан е края на 2012 г. от група пловдвиски ентусиасти с водеща роля на Павел Калоферов. Клубът получава сериозна подкрепа от Пловдивската икономическа библиотека и персонално от Георги Стоев от Industry Watch. Следете клуба във Facebook.

Други